norlenmotocross

Träning på Arlanda

Kategori: Allmänt

Ingen tävling denna helg, så jag tog mig till Arlanda idag för att träna på en sandbana inför Finspång! Körde två gånger 30 min + 30 min start träning. Har fått en startgrind, så nu tänker jag nöta lite extra på starter då jag känner att det är det jag måste jobba på för att få till bättre race. I övrigt kändes körningen och hojen bra.

//Marcus Norlén

SM i Tibro

Kategori: Allmänt

Tredje sm:et avklarat och fortfarande i topp!!

Plockade upp Jenny när hon hade jobbat klart och åkte ner mot Tibro. Stannade på McDonald´s i Enköping för att äta lite middag. William  fick sin första hamburgare, men han föredrog att dricka ur muggen med sugrör.


Under lördagen var det riktigt bra väder och träningen kändes bra var tvåa på första och fyra på den andra.
På kvalheatet fick jag en helt ok start och var väl ungefär femma ut. Körningen flöt på bra och hojen kändes bra, körde till mig en heatvinst.

Middag på kvällen med teamet, grillat blev det den här gången. Supergott som vanligt!! Och här är superkockarna Ulf & Katarina.



Söndagen bjöd inte på samma fina väder men allt passar ju motocross!! Träningen kändes bra blev trea och hojen fungerade som den skulle.
Valde först på grinden och ställde mig i mitten. Kom iväg ganska dåligt och var väl runt tolva, hade svårt att komma in i något riktigt flyt och stumnade ganska fort i armarna. Fick kämpa mig till en tredjeplats.

Heat 2 och en riktig dålig start. Bommade utsläppet och fastnade i massa köer under första varvet. Låg runt 28:e plats på först varvet och fick kämpa ordentligt för att ta mig uppåt. Nötte på hela heatet och slutade på en 7:e plats.
Är missnöjd med starterna under helgen men tycker att körningen var ok.

Lite bilder från helgen.....








//Mackelito

Torsdag=kanonväder=grillkväll

Kategori: Allmänt

Vilket kanonväder vi hade i Uppsala idag, kändes som en riktigt varm sommardag. Mina systrar och pappa kom över och vi passade på att grilla lite i kvällssolen. Pappa fixade det sista på hojen inför Tibro i helgen och Jenny & jag packade husvagnen.
Så nu ska väl allt va klart inför resan imorgon, både jag & Jenny jobbar och sen bär det av ner mot Tibro och den tredje SM-deltävlingen.

Mvh Mackelito

Cykeln

Kategori: Allmänt



Pappa håller på att fixa lite med cykeln inför sm i Tibro i helgen!

Stockholmscrossen på Väsby

Kategori: Allmänt

Stockholmscrossen i helgen gick på ett soligt Väsby. Verkligen kanon väder hela dagen och det fläktade lite skönt så det blev inte för varmt när man körde!!! Träningen gick bra även kvalet, där var jag femma i starten och körde upp mig och vann.
Valde först på grinden men fick en ganska dålig start och var väl i väg som tolva ungefär. Det dammade och var soligt så sikten blev lite dålig därför valde jag att ta det lite lugnt i början tills fältet hade dragits ut lite. När sikten blev bättre ökade jag på och började jaga ikapp täten. Gick i mål som tvåa tätt efter vinnaren.
Är nöjd med dagen, körningen kändes bra och cykeln fungerade som den skulle.

Nu när det varit några dagar extra ledigt från jobbet har jag, Jenny och William passat på att fixa lite på huset!

//Mackelito

SM Uddevalla

Kategori: Allmänt

Så var årets andra tävling avklarad, slutade med en delad fjärdeplats för mig totalt.

Kom ner på fredagen runt åtta tiden och la oss ganska omgående. Upp på lördagen för anmälan och besiktning. Kallt och blåsigt var det men vi slapp iallafall regn. Under träningarna hade jag 7:e respektive 6:e tid, under första träningen fungerade inte min nya koppling därav att jag inte fick till några bra varvtider. Och under andra träningen lossnade ljuddämparen så jag hann inte köra så många varv! Dagen började ju inte direkt super bra!!!
Till kvalheatet valde jag som sexa på grind och fick till en bra start men bromsade för sent och gled ut lite i kurvan och tappade några placeringar. Blev fyra vilket innebär att jag väljer som 7:a på grinden imorgon. 

Under kvällen åt vi i teamet ihop som vanligt. Trevligt att umgås med alla efter dagen med kval och ladda inför morgondagen.



Söndag= tävlingsdag 
Upp vid sjutiden och åt frukost med famljen, Wille tycker verkligen det är jätte kul att vara med på tävlingar!
På träningen kändes det lite bättre än gårdagen, inget på cykeln krånglade iallafall.
Första heatet kom jag iväg dåligt och varvade första varvet som tionde man. Körningen kändes stel, fick inte in nån rytm eller flyt. Tog mig i mål på 6.e plats. 
I andra heatet var jag tolva i starten och mina lyckade starter jag haft på senaste tiden lyste med sin frånvaro denna helg. Fick till ett bättre flyt nu och kämpade mig upp till 3:e plats men gjorde ett misstag och förivrade mig när jag försökte köra ikapp tvåan. Föll ner till sjätte plats och slutade som 5:a i mål.
En total fjärde plats blev det idag och jag behåller min total ledning i SM.

Tack för den är helgen alla sponsorer, familj, vänner och teamet!
MVH Marcus